לקביעת טיפול ולשאלות
054-2478078
צרי קשר
מקורות בתזונה.

תזונה לויטמין C

 

 ויטמין C מצוי ברוב הפירות והירקות הטריים וכן בנבטים. 

הירקות העשירים בוויטמין C כוללים: 

פלפל אדום
פטרוזליה
ברוקולי
כרובית
אספרגוס
סלרי
תרד
מלפפון
שומר
שום
 
עלי חרדל
עגבניה
שעועית
חסה ועלים ירוקים
נבטים
כרוב
לפת
בזיליקום
בטטה
תפו"א
גזר

פירות:
תותים
מיץ לימון
אננס
אשכולית
קיווי
מלון

 

כיצד לשמור על ויטמין C

ויטמין C הוא אחד הוויטמינים העדינים והרגישים ביותר. הוא מסיס במים ומתפרק בבישול, בקילוף, בחשיפה לאור, בנוכחות מתכות ובאחסון ממושך. כדי לשמור על ויטמין C במזון, מומלץ לאכול ירקות, נבטים ופירות טריים, ללא קילוף, חיתוך או בישול. כדי לשמור על ערכי הוויטמין בבישול, מומלץ להעדיף בישול באידוי על פני בישול במים או טיגון. אם מבשלים במים, אין לסננם – כדאי להשתמש בכמות קטנה של מים הנספגת בתבשיל או להכין מרק. כמו כן, רצוי לקצר את זמן הבישול ולהימנע מבישול בטמפרטורות גבוהות.

 

המלצות לצריכה יומית

הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C 

מבוגרים- בקירוב, 90 מ"ג ליום לגבר ו-75 מ"ג ליום לאישה. 

לבני-נוער (18-14) הצריכה המומלצת היא 75 מ"ג ליום לנער ו-65 מ"ג לנערה. 

פעוטות עד גיל שנה 40-50 מ"ג

ילדים 1-13 15-45 בהתאם לגיל.

 

עם זאת, לחץ, עישון, צריכת אלכוהול, חום, מחלות ויראליות ומחלות כרוניות גורמים לירידה משמעותית ברמות ויטמין C בדם ומצריכות צריכה מוגברת של הוויטמין – עד 500 מ"ג ליום.

 

תזונה למחסור בברזל וחומצה פולית

 

מקורות לברזל

  • ירקות- פטרוזליה, שעועית, ברוקולי, זעתר
  • דגנים- דוחן, קליפת חיטה, נבט חיטה
  • זרעים ואגוזים- זרעי חמניות, שקדים, קשיו
  • פירות- תאנים, שזיפים
  • קטניות
  • אחר- אצות ים, מולסה, ,קקאו, סירפד, חילבה

 *חשוב לצרוך ויטמין C בנוסף למזונות המכילים ברזל! הויטמין מגביר ספיגת ברזל- כרוב, פלפל, ברוקולי, נבטים, פטרוזליה, לימון.

 

גורמים שמעכבים ספיגת ברזל

  • קפה ותה
  • חלב (בגלל תכולה מרובה של זרחן וסידן)
     

 

מזונות המכילים ברזל (מ"ג למאה גרם)

פטרוזיליה מיובשת 97.8

מיורן מיובש 82.7

פיסטוק 14

שמרי בירה 14

שומשום מלא 10.4

מולסה 10

ריחן (בזיליקום) ירוק 9.8

טחינה מלאה 9

קמח סויה 8.5

זרעי אבטיח 8.5

נענע 8

פלפל חריף 7.8

נבטי מש (נבטים סינים) 7.6

זרעי חמניות (גרעינים שחורים) 7.5

חומוס יבש 7.3

עדשים יבשים 7

פול יבש 6

קאשיו, כוסברה, נבט חיטה, צנוברים ושקדים 6-4

בוטנים, אפונה, זיתים, לחם חי, פקאן, פטל, צימוקים, תאנים יבשות, תמר יבש 4-2

ברוקולי, לחם שיפון, מלון, ערמונים, סברס, קוקוס, תמר לח 2-1 

 

 

מקורות לחומצה פולית
  • ירקות- ירקות ירוקים, אפונה, ברוקולי, שעועית, סלק
  • דגנים- נבט חיטה, שעורה, אורז מלא, סויה
  • בשר, ביצים
  •  


 

 

 

מרפאה לרפואה סינית לנשים

טלפון אישי: 054-2478078

מרפאה לרפואה סינית ביקנעם
info@scmc.co.il



מפת האתר       צרי קשר       מפת הגעה
לייבסיטי - בניית אתרים